mandag 3. januar 2011

Tag Heuer med lovende ny kronograf

Heuer var en gang en klassisk, Sveitisisk kvalitetsfabrikant, som produserte kronografer mange samlere i dag er villig til å blø for. De var deltakere i racet om å lansere den første automatiske kronografen i 1969 - hvem som vant går vi ikke inn på her. Quartzrevolusjonen satte dem kraftig tilbake, og en sammenslåing med industrikonsernet TAG (Techniques d'Avant Garde) resulterte i selskapet vi i dag kjenner. De produserer alt fra relativt rimelige quartzur med sterkt sportspreg til påkostede, klassiske kronografer med mekanisk urverk, i tillegg til en mengde relanseringer av gamle design fra Heuers storhetstid på 60-70-tallet. De produserer imidlertid ikke verk selv, men baserer seg på standardverk fra ETA, og er således stort sett kun en urdesigner nå.

Tag Heuer er i dag eid av luksuskonsortiumet LVMH, og nå kan det kanskje se ut til at de vil tilbake til fordums storhet og utfordre de litt større sveitserne (Omega, Breitling). Kaliber 1887 ble lansert med brask og bram for en tid tilbake som deres første in-house-verk på mange år, men fikk umiddelbart pepper da det ble avslørt at dette var et design kjøpt fra japanske Seiko (noe mer her).. Når det nå kanskje har blåst over, og vi begynner å se hva Tag Heuer putter verket i, ser det lovende ut.

Dette er den nye Carrera 1887, og jeg synes virkelig det tar seg bra ut!

Bilde fra calibre11.com
 Både hvit og sort skive er pent, men den hvite ble umiddelbart min favoritt!

Bilde fra calibre11.com


Bilde fra calibre11.com

Dette er en ordentlig, fullblods kolonne-hjulschrono, det er kolonnehjulet (column wheel) en ser i blått på bildet av verket.
 
Bilde fra calibre11.com
Les mer på Tag Heuers nettsider og les en kort review på calibre11.com.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar