søndag 3. april 2011

Skifte til safirglass på SKX009

Jeg har hatt en SKX009 noen år nå, og den er mye brukt. Den er ofte min go-to-klokke på hyttetur, på anleggsbesøk, trening, utendørsarbeid og mye mer. SKX-klokkene til Seiko er fantastisk mye mekanisk ur for pengene, men har en opplagt svakhet: Hardlex-krystallen Seiko utstyrer disse med, er ikke like ripefri som safir, dessverre. Etter en del tids bruk har det kommet noen dype riper i glasset på sliteren, så her er litt vedlikehold på sin plass. En kjapp mail til Yobokies, og et nytt safirglass ankommer etter få dager, kjapp og god service som alltid.
Klokka klar for inngrep!
Av med lokket!
Her er baklokket kommet av, og vi har fritt innsyn til 7S26B-verket som står i. 7S26 er Seikos mekaniske entry-serie, og et simpelt, men solid og pålitelig verk. Det kan dessverre ikke håndtrekkes, og hacker heller ikke. Synd at ikke disse modellene kunne kommet i en oppgradert utgave med 6R15-verket i stedet.
Demonteringen er i gang
Krona kommer av etter litt fikling. Trikset er å bruke en tannpirker for å trykke ned en liten hendel i verket, samtidig som man drar rett ut. NB! - hendelen er kun synlig når krona er trykket helt inn!
Verket legges til side
Å ta ut verket er i mine øyne den skumleste delen av prosessen. Bruk en pinsett, og ikke bruk makt!


Bezelen popper av med en skarp kniv mellom bezel og kasse. Jeg bruker en lommekniv, og stikker den inn mellom hornene.


Her er alle delene i kassen tatt fra hverandre. Fra venstre og ned: bezel med insert, kasse, pakningen til glasset, inner-ringen ("chapter ring), glasset og til sist er det ringen som gjør at bezelen kun går den ene veien og klikker når den dreies rundt.
Safirglasset fra Yobokies - godt innpakket!
Safir til venstre, Hardlex til høyre
Pakker så ut det nye safirglasset - sammenlignet med det gamle glasset er dette noe tykkere, og er buet.
Klar til å presse
Trer så pakningen på det nye glasset, monterer inner-ringen og gjør klar til å presse glasset inn i kassen. Verktøyet som benyttes fås på Ebay for noen ganske få dollar.
Verk og krone på plass
Ferdig!
På med en Zulurem, klar til bruk
Umulig å ikke like disse!
Det ferdige resultatet ble i mine øyne helt topp! Jeg kan fortsette å bruke klokka litt røft uten å være redd for riper, og det buede safirglasset gir en litt tøffere look.

Om vanntettheten er 100% i behold er jeg usikker på. Mulig jeg spanderer en trykktest før badesesongen begynner, men på den andre side er denne klokken vanligvis ikke med og bader, den er gjerne ute og sykler, er på anlegg, hugger trær og denslags aktiviteter som ikke innebærer så mye vanntrykk. Og til vanlig fuktig og skittent bruk er jeg sikker på at det holder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar