onsdag 15. juni 2011

Kinesiske high-end-ur?

Produsert i Kina er sjelden noe som i den vestlige verden forbindes med kvalitet, og når det kommer til ur er det i alle fall ikke slik. Kina er en av verdens største produsenter av klokker, også mekaniske, men det aller meste er rimelig, og av heller laber kvalitet. Plukker du opp en mekanisk Rolex-forfalskning på stranda i Tyrkia, er sjansen stor for at det er et kinesisk standardverk i den. Det er ingen tvil om at det kommer en del av relativt god kvalitet fra Kina også, og produsenter som Sea-Gull har mange fans på nettet.

Jeg har ventet på at kineserne i større grad skulle begynne å utvikle et eget uttrykk og gå i direkte kamp med europeiske merker på egne premisser, og jeg leste nå nettopp om en kinesisk fabrikant som kanskje kan gjøre akkurat det. Enter The Chinese Timekeeper.

CTK 06
Firmaet er grunnlagt av en fyr som heter Adrien Choux, en tidligere Panerai-ansatt og de har hovedkvarter i Hong Kong. Forretningsideen er å lage ekslusive ur, med kinesisk følelse og vri, 100% produsert i Kina.

Foreløpig har de vist frem seks modeller, hvor alle ser ut til å være basert på samme kasse.Tre av dem har en subdial med sekunder, mens de andre har såkalt "sweeping seconds". Kassen måler 44mm, og er i stål, med kronen uvanlig høyt plassert klokken 2. Skiven er utført med arabiske siffer, bortsett fra klokken 10, hvor det kinesiske tegnet for ti, shi, er plassert.

Min favoritt er nok CTK 05
Urverket er produsert av kinesiske Sea-Gull, Kinas soleklart største ur- og urverksfabrikant. De kaller det bare for CTK 6300, men det er uklart om dette er et spesielt verk fremstilt kun for CTK. Mer sannsynlig dreier det seg om et Sea-Gull ST18 eller ST21, evt noe modifiserte utgaver.


Prisene er annonsert å ligge på fra $2500.Last ned katalogen deres her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar