torsdag 13. oktober 2011

Loppemarkeds-Certina

Certinaen fra loppemarkedet trengte sårt litt kjærlighet, og innimellom pappapermpliktene ble det tid til litt mekking....Jeg fikk relativt enkelt og greit tak i et nytt pleksiglass til Certinaen, problemet var at det det lå i en liten papirpose i stedet for å være montert på klokka. Å betale en urmaker hundrevis av kroner for å sette det på for meg ville kun vært greit om det var en klokke med affeksjonsverdi, så her er det DIY som teller.

Verktøy på plass, kassen åpnet:


Legg merke til den gule pakningen rundt verket, det er en gummiring som fungerer som støtbeskyttelse, dvs at verket "flyter" inni kassen, og på den måten er mindre utsatt for skade ved støt i kassen. Stangen som krona er festet i er av den grunn todelt, og kan på en måte fjære, og knekker dermed ikke om verket beveger på seg. Det må være dette som er grunnen til at så mange av disse klokkene har overlevd og går like fint i dag.


Pakningen sitter godt, så det var ikke bar enkelt å dra den ut.


Med pakningen ute kommer verket lett ut.Her er gammelt glass, kasse, nytt glass og ringen som ligger mellom glass og kasse.


Det nye glasset må presses fast i kassen, jeg har aldri jobbet med pleksi før og aner ikke hvor mye jeg kan ta i før det sprekker. Jeg gikk for sånn passe, glasset klarte seg og det virker som om det sitter.


Viktig å rengjøre godt før det settes sammen, for å unngå støv og skitt på innsiden av glasset. Tror jeg spanderer en ny klut!


Verket tilbake i kassen. Legg merke til at verket festes i ringen det ligger inni nå. Denne ringen ligger helt løst, og holdes kun på plass av pakningen som legges rundt.


Etter at klokken er ferdig sammensatt, er det på tide å finne rem til den. Jeg prøvde først med en sort lærrem jeg hadde liggende. Jeg synes det ser riktig bra ut, men det er ikke helt det jeg er ute etter....


Dette er jo en klokke fra slutten av 60-tallet, så noe mer tidstypisk hadde vært kult. Og hva er vel mer tidstypisk enn:

Den jeg har, er 18mm tykk i selve lenka, men endene er 22mm. Med 18mm ender er selve lenka bare 14 eller noe slikt, og veldig pinglete. Så jeg bruker denne, men da må den moddes litt. I skrustikka, og til med fila!


Ble ikke så verste dette:


Vet ikke hvor mye bruk den får, men det var et morsomt prosjekt!

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag tror klockan hade passat riktigt bra med ett sådant här band: http://www.singularstraps.se/shop/tropic-rod/

    Einar

    SvarSlett
  2. Takk for bra forslag! Skal prøve det!

    SvarSlett